Vloot

Sloeproeivereniging Dikkertje heeft de beschikking over 2 sloepen, te weten: Dikkertje & Dappertje.

dikkertje dappertje

Dikkertje

In 2008 is het allemaal begonnen met de aanschaf van een sloep, en hiermee was sloeproeien met “Dikkertje” een feit. Een jaar later, in 2009, is de vereniging ‘Sloeproeivereniging Dikkertje’ opgericht.

Dik oorspr Dik 2 Dik 3

Dikkertje heeft haar naam te danken aan het feit dat ze de breedste sloep van het wedstrijdveld is. Ze weegt 1890 kilo, is bijna 3 meter breed en heeft een waterlijn van 8.30 meter. Door haar enorme omvang valt Dikkertje behoorlijk op.

Roeisloep Dikkertje is geen onbekende in de sloeproeiwereld. Voordat de sloep door team Dikkertje overgenomen werd is het in het jaar 2000 met het team van “Van den Herik” uit Sliedrecht Nederlands kampioen geworden.

Dikkertje

Dappertje

De geschiedenis van Dappertje begint in 1972, als reddingssloep van ms. Assi Euro Link. Een flink schip met een lengte van 163,48 meter en een breedte van 21,16 meter. Op 25 januari 2003 op reis van Sheerness (Engeland) naar Haraholmen (Zweden) op de Noordzee komt de Assi Euro Link ten noorden van Terschelling in aanvaring met ms. Seawheel Rhine en is daarbij vergaan.

In september 2003 kreeg sloeproeiteam “De Wilde Mossels” uit Kortgene van een sponsor de mededeling dat er op een wrak boven de Waddeneilanden nog een roeisloep in de davits hing. Een eigen sloep was de droom van dit sloeproeiteam. Ze konden gelukkig regelen dat tijdens een van de laatste inspectie-duiken op het wrak de sloep vast werd gemaakt aan een kraanhaak en zodoende werd de sloep verticaal omhoog getakeld en van de zeebodem getild.

wrak

De zwaar gehavende sloep werd naar Zierikzee getransporteerd waar “De Wilde Mossels” in de overdekte werkplaats van Noordhoek Diving hard hebben gewerkt aan het opknappen van de sloep. De sloep kreeg de naam de Noordhoek, en tijdens de eerste race bleek al vlug dat de sloep goed op het water lag en lekker roeide. De sloep kreeg hierna een officieel nummer  en ook de weerstandkromme werd bepaald in Stavoren. “De Wilde Mossels” hebben met plezier veel wedstrijden geroeid in deze sloep.

noordhoek

In 2014 is de sloep eigendom geworden van Sloeproeivereniging Dikkertje. Na raadpleging en stemming door de leden van de vereniging werd de sloep omgedoopt en draagt zij nu de naam “Dappertje”.

Ut 03 067

In het wedstrijdseizoen 2016 is met de leden van de vereniging afgesproken om zoveel mogelijk wedstrijden met Dappertje te gaan strijden. Daarnaast wilden we bij 5 wedstrijden met zowel Dikkertje als Dappertje aan de start verschijnen.

 


© 2015 - 2021 | Sloeproeivereniging Dikkertje Krimpen a/d Lek