Geschiedenis

Sloeproeivereniging Dikkertje is ontstaan vanuit een initiatief van medewerkers van Royal IHC die zich in wilden zetten voor de gezondheid van zichzelf en hun collega’s.

In 2008 is het allemaal begonnen met het opknappen van een verweerde sloep. Met de gerestaureerde sloep werd “Dikkertje” geboren, en hiermee was sloeproeien met Dikkertje een feit. Een jaar later, in 2009, is de vereniging ‘Sloeproeivereniging Dikkertje’ opgericht.

Dikkertje heeft haar naam te danken aan het feit dat ze de breedste sloep van het wedstrijdveld is. Ze weegt 1890 kilo, is bijna 3 meter breed en heeft een waterlijn van 8.30 meter. Door haar enorme omvang valt Dikkertje behoorlijk op. Ook de lichaamsomvang van enkele Dikkertje-roeiers van het eerste uur heeft bijgedragen aan aan deze tenaamstelling.

Roeisloep Dikkertje is geen onbekende in de sloeproeiwereld. Voordat de sloep door team Dikkertje overgenomen werd is het in het jaar 2000 met het team van “Van den Herik” uit Sliedrecht Nederlands kampioen geworden.

Door een groeiend aantal leden binnen de vereniging is er in 2014 door één van de sponsoren een extra sloep geschonken welke de naam “Dappertje” heeft gekregen. De vereniging heeft op dit moment dus 2 roeisloepen: “Dikkertje” en “Dappertje”.

© 2015 - 2021 | Sloeproeivereniging Dikkertje Krimpen a/d Lek