Dikkertje & Dappertje naar Amsterdam

vrijdag 30 september 2016 om 10:25 uur

Op zaterdag 8 oktober 2016 gaan we weer met 2 sloepen op stap! Zowel Dikkertje als Dappertje zullen aan de start verschijnen van de 30e Grachtenrace in Amsterdam.

Buiten de lengte van de race (22 kilometer!) kenmerkt de Grachtenrace zich door het sportieve gevecht welke zich op de grachten afspeelt. De langzame sloepen starten als eerste. Door de ruimte op de startlijn starten sloepen één voor één. Als laatste vertrekken de snellere sloepen, hierdoor komt het gehele veld steeds dichter bij elkaar. Van roeiers en stuurmannen wordt veel verwacht. Vooral als men elkaar treft op de Amsterdamse grachten met zijn smalle bruggen en vele rondvaartboten. Kortom, een erg leuke en spannende race!

De Grachtenrace Amsterdam is een sloepenrace van ongeveer 22 kilometer. De wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam. De Grachtenrace wordt sinds 1986 elke tweede zaterdag van oktober geroeid en het aantal deelnemers is gegroeid van 35 in 1986 tot meer dan 140 deelnemende teams de afgelopen jaren. Ook voor de komende editie verwachten we meer dan 140 deelnemende sloepen.

Aanmoedigen

Deze race is ook erg leuk om te komen bekijken & aanmoedigen. Met name op de grachten kun je de sloepen goed zien. Of zoek een terrasje op en moedig de strijdende sloepen aan. Ook leuk om met een (gehuurde) fiets het parcours te volgen. Klik hier voor de route van de Grachtenrace.

Route Grachtenrace

« Terug naar overzicht

© 2015 - 2021 | Sloeproeivereniging Dikkertje Krimpen a/d Lek